Yükleniyor...

Akıllı Örümcekler


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, kısa adıyla RTÜK tarafından yakın zamanda uygulanmaya başlanan akıllı işaretler artık tüm programlardan önce hangi izleyicisi kitlesine hitap ettiğini bildirmek için gösteriliyor.Uyarı amaçlı olan şiddet,cinsellik gibi işaretlerde mevcut tabiiki.

İşte Akıllı Örümcekler de internet sitelerinde aynı bilgilendirmeyi yapmak için benzer bir projeye imza atmış.Tıpkı televizyonda olduğu gibi belli işaretler web sitesinin içeriği hakkında bilgi veriyor.Bu işaretler şöyle sıralanıyor;

8 - Tüm internet kullanıcıları , yaş grupları için olumsuz bir içerik , küfürlü yazılar, cinsellikle ilgili öğeler , siyasi düşünceler, korku ve şiddet yayınlamıyorsanız, web sitenizde bu işaretleri kullanabilirsiniz.

12 - Haber ve eleştiri maksatlı bazı küfürlü yazılar, cinsellikle ilgili öğeler , siyasi düşünceler , korku ve şiddet yayınlıyor ve bununla ilgili yazılara bağlantı veriyorsanız bu işareti kullanabilirsiniz.

18 - Küfürlü yazılar , cinsellikle ilgili öğeler , siyasi düşünceler , korku ve şiddet yayınlıyor ve bununla ilgili konulara bağlantı veriyorsanız bu işareti kullanabilirsiniz.

Akıllı örümcekler projesi henüz beta aşamasında. Veya kendi deyimleriyle "çok beta" . Ama eğer hak ettiği ilgiyi görürse internette köklü bir değişiklik yapmaları içten bile değil.

Web sitenizi Akıllı Örümcek sistemine dahil etmek için www.akilliorumcekler.com adresinden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Requiem for a dream... dedi ki...

    Selamlar. Minik bir teknik bilgi rica edicem... Yazıların sonuna buzzla butonunu nasıl yerleştirdiniz:))
    Biz uğraştık ama beceremedik blogspotta... Son çare ana sayfaya koyduk biyr tane...
    Bilgilendirir iseniz seviniriz...
    Saygılar...

    26 Kasım 2008 16:21  

  2. xdeath dedi ki...

    www.buzla.com sitesinde en altta sağda siteniz için buzla butonları kısmı var. ondan sonra siteme manuel olarak kod ekleyeceğim seçeneğini seçin. hangi yazının altına eklemek istiyorsanız o yazının linkini gereken yere yazın buton kodunuzu buzla.com size vecerek.
    umarım faydalı olmuştur.

    26 Kasım 2008 17:24  

Yorum Gönder