Yükleniyor...

Bilgisayarınızın Şifresi Yüzünüz Olsun!


Kişisel bilgisayarların en büyük eksiği belkide güvenlik açıklarıdır. Bir şifre ile tüm sisteme erişebilmek gerçekten hiç te güvenli olmasa gerek. Üstelik kuıllanıcıların bu şifreleri duygusal olarak seçmeleri daha bir riskli hale getiriyor meseleyi. Örneğin doğum tarihi,evlilik yıl dönümü... Bulmak o kadar zor değil.Ama taklit edilemeyecek bir şey var. Yüzünüz!

Banana Security , yeni model bilgisayarlarda entegre olarak gelen sistemi her bilgisayara taşıyor. Programı yükleyince şifrenizi girmek yerine web kameranıza bir bakış atmak yeterli. Belli bir süre kullanılmayan bilgisayarı otomatik olarak kilitleyen sistem gerçekten tek bir şifreden çok daha güvenli.

Programı kullanmak için ilk önce yüzünüzü tanıtıyorsunuz.Sonra kilitlenmesi için ne kadar süre gerektiğini ayarlıyorsunuz. Bilgisayarı kilitlediğinizde hiç şey işlemiyor. Taa ki web kameranızın karşısına geçene kadar.Görür görmez otomatik olarak açılıyor. Hiç bir tuşa basmanıza gerek kalmadan bilgisayarınızı kaldığınız yerden kuıllanmaya devam ediyorsunuz.
Peki ya kamera beni tanımazsa ne olur diyebilirsiniz. Belirli bir tuş kombinasyonu ile önceden belirlediğiniz şifreyi girip aktif edebilirsiniz bilgisayarı.Açılışta otomatik olarak başlatabileceğiniz gibi istediğiniz zaman çalışmak üzere de ayarlayabilirsiniz.

Programı bu linkten indirebilirsiniz. Tamamen ücretsiz ve bilgisayarı yormayan bir yazılım. Zaten doya boyutu ba 2MB dan biraz büyük.
blog comments powered by Disqus