Yükleniyor...

Blogsa - Türkçe Açık Kaynak Kod Blog Sistemi



Yazılım alanında ülkemizin pek gelişmiş olduğu söylenemez. Yatırımcılar nedense halen bilgisayar piyasasının gücünün farkında değiller sanırım. Örneğin Hindistanı ele alırsak yazılım konusunda dünya devi olma yolunda ilerliyorlar.Türkiyede ise durum biraz farklı malesef. Koşullar yazılım geliştirmeye pek müsait olmadığından yazılım sektöründe çalışanlar hep sıkıntı çekiyor. Alternatif çözüm ise bireysel çalışmalar oluyor.

İşte bu bağlamda beni en çok sevindiren örnek Blogsa. Tamamen türk üretimi ve açık kaynak kod.Ülkemizde bu tür gelişmelere nadirde olsa rastlıyoruz ve mutlu oluyor,gururlanıyoruz.Blogsa adından da anlaşılaca üzere bir blog sistemi. Tıpkı Wordpress gibi,blogger gibi...

Blogsa henüz beta olarak yayınlanıyor. Mevcut 3 sürümü var. Kullanıcı geri bildirimleri ile yazılımı geliştireceklerini söylüyor ve bunu yapıyorlar. Sistem ASP.NET tabanlı.Birden fazla veritabanı destekliyor ve son sürümünde, kurulum aşamasında istediğiniz bir tanesini seçebiliyorsunuz.

Blog'sa aradığın Blogsa.net sloganıyla yola çıkan ekibin geliştirdiği Blogsa yazılımına bu linkten ulaşabilir,ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
blog comments powered by Disqus